En værdifuld investering

– i din livskvalitet og mere frihed fra smerter

Kroniske smerter er en kompleks helbredstilstand og der findes ingen simpel behandling der giver vedvarende effekt.

Derfor er behandling af kroniske smerter en proces der behøver tid og grundighed.

Jeg tilbyder derfor forskellige pakker baseret på erfaringer, men da ingen forløb er ens er der mulighed for enten enkeltsessioner eller udvide den oprindeligt aftalte pakke. Jeg vil efter den gratis screeningssamtale give dig min anbefaling til dit forløb, ud fra min faglige vurdering, din situation, dine behov og ønsker.

Målet for behandlingsforløbet er, at du kan:

  • Håndtere og reducere dine smerter på egne præmisser
  • Genfinde mentalt overskud og styrken til at handle trods opblussen af smerter
  • Føle dig tryg i at udføre udfordrende bevægelser og aktiviteter
  • Forstå din krops beskyttelsesrespons og respektere dine grænser
  • Lær at tage dig selv og din krops signaler alvorligt – vær bevidst om dine grænser og behov
  • Genopbygge en alliance med din krop
  • Genopbyg fysisk og mental styrke til at leve det aktive liv du gerne vil

Et unikt forløb der tilpasses dig, dine behov og ønsker

Der er altså ikke 2 forløb som er ens. Men den fundamentale opbygning er gennemgående og baseret på 4 centrale elementer med baggrund i forskning. Dette for at kunne give dig maksimalt udbytte i den behandlingsproces vi sammen skal igennem.

Opdateret smerteviden

Opdateret smerteviden viser tydeligt at smertebehandling skal opbygges ud fra en helhedsorienteret tilgang, der adresserer både fysiske, psykologiske og sociale faktorer for bedre og varige resultater.

Livsstil

Forskning viser ret tydeligt at livsstil har stor betydning for smerteoplevelsen – søvn, bevægelse, stress og kost spiller en central rolle i langsigtet smertehåndtering og livskvalitet.

Aktivitet og bevægelse

Regelmæssig aktivitet og bevægelse reducerer smertefølsomhed, forbedrer funktion og øger livskvalitet ved at styrke nervesystemets tilpasningsevne og fremme fysisk og mental robusthed.

Smertehåndtering

Gode aktive strategier for smertehåndtering reducerer lidelse, forbedrer funktion og livskvalitet ved at styrke mestring, mindske frygt og øge kontrol over smerteoplevelsen gennem kognitive, adfærds- og fysioterapeutiske metoder.

Er du interesseret i hvordan et forløb er opbygget?

Se behandlingsforløbets faser herunder

Gratis uforpligtende screeningssession

45 minutter

Grundig smertescreening og professionel vurdering

Du har ret til at få at vide, om jeg mener, jeg kan hjælpe dig.

Derfor tilbydes du en uforpligtende gratis 45 minutters session, inden du skal beslutte dig for, om du vil investere i et forløb hos mig.

For at du kan få mest muligt ud af din screeningssession med mig, vil du modtage noget forberedende materiale. Under sessionen vil du blive spurgt ind til din aktuelle problematik, smertehistorik, aktuelle livssituation, samt jeg vil udføre relevante undersøgelser.

Mål for screeningssessionen:
  • At få indblik i dine udfordringer med smerter - både fysiske og psykiske
  • At du kan få svar på dine spørgsmål
  • Vurdering af om, hvorfor og hvordan jeg mener, jeg kan hjælpe dig
  • Konkrete anbefalinger til opbygning af dit forløb, ud fra min vurdering, dine behov og ønsker til forløbet
  • Afstemme forventninger til det fremtidige samarbejde
  • At du ikke kommer til at bruge unødvendig tid, energi og økonomi

Forbered dig med SMERTEKOMPAS-akademiet

Fundamentet for vedvarende succes

Du får adgang til SMERTEKOMPAS-akademiet, inden din første session. Her finder du alt det nødvendige viden om smerter og opdateret smertebehandling, der vil forbedre effekten af det kommende behandlingsforløb, samt du vil få nogle konkrete værktøjer du kan anvende i din dagligdag.

Fordi kroniske smerter er komplekse og kræver en individuelt tilpasset behandling, skal vi løbende inddrage dine erfaringer med de nye strategier og værktøjer du får kendskab til. Hvor godt du forbereder dig kan derfor have indflydelse på effekten af behandlingsforløbet, samt være med til at vi kan arbejde mere konkret og effektivt i dine sessioner. 

Mål med SMERTEKOMPAS-akademiet:
  • At give dig grundlæggende evidensbaseret viden om kroniske smerter, opdateret smerteforståelse, håndteringsstrategier og værktøjer
  • Du kan begynde at skabe erfaringer med den ny viden, nye strategier og værktøjer
  • Kan gense eller -læse materiale efter behov, hvor og hvornår du vil under dit forløb

Opstartssession

– Din første session

Den første session i dit behandlingsforløb starter med en opstartssession. Her vil jeg gerne blive klog på dig som menneske. Sessionen vil derfor handle om at indsamle en grundig historik og foretage en omfattende undersøgelse af dine udfordringer, præferencer, behov, livssituation og mål.

Under sessionen vil du modtage smerteundervisning og få kendskab til effektive håndteringsværktøjer, der kan hjælpe dig med at tackle dine smerter på sigt. Sammen udarbejder vi en personlig behandlingsplan, der er skræddersyet specielt til dig og dine unikke behov.

Behandlingssessioner

– Implementering

Forandring tager tid og kræver øvelse, derfor vil der gå omkring 2 uger eller mere, alt efter dit behov, før din første behandlingssession. 

Sessionen varer typisk 50 minutter, og oftest vil vi mødes med 2-4 ugers mellemrum, alt efter dit behov. Jeg vil altid komme med min anbefaling, som du kan tage med i din vurdering.

Behandlingssessionerne vil bestå af opfølgende sparring, identificering af bidragsydere til dine smerter, løbende justering af håndteringsstrategier til bevægelse og aktiviteter og problemløsning.

Du vil under hele forløbet have mulighed for at komme i kontakt med mig ved behov, enten online, mail, telefonisk eller anden aftale.

Afslutning af forløb

– Når du føler dig klar

I afslutningsfasen af dit behandlingsforløb vil vi fokusere på at sikre, at du føler dig tryg og klædt på til at håndtere din situation selvstændigt. Vi evaluerer dine fremskridt og ser på, i hvilket omfang dine mål er nået, og hvad du eventuelt har behov for, ift. at fortsætte rejsen på egen hånd.

Målet er, at du kan styre din proces med ro og selvtillid, samt føler dig godt klædt på til at mestre både gode og udfordrende dage. Skulle du senere få behov for støtte eller en genopfriskning, er du altid velkommen til at række ud igen.